כשר בהשגחת בד''ץ

עוגת שוקולד רכה ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטןתבנית מתפרקת בקוטר 20 ס”מ+תבנית תנור בעלת שוליים גבוהים

המרכיבים:

לעוגה:

350 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות או שבבים

230 גרם חמאה או מרגינה בטעם חמאה למי שרוצה עוגה פרווה

5 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

½ כוס (100 מ”ל) מים

לקרם:

½ מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או שמנת צמחית (למי שכאמור רוצה עוגה פרווה)

125 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות

ההכנה:

1.מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (120 מעלות). מרפדים את התבנית המתפרקת בנייר אפיה ומשמנים אותו היטב.

2.ממלאים סיר במים עד למחציתו ומניחים עליו סיר נוסף ובו השוקולד והחמאה (או המרגרינה בטעם חמאה הפרווה). מחממים עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומסירים מהכיריים.

(ניתן לחמם במקום במיקרו, אך יש לעשות זאת בזהירות תוך חימום לפרקים קצרים על מנת שהמרכיבים לא יישרפו).

3.שמים את הביצים ומחצית מכמות הסוכר (חצי כוס- 100 גרם) במערבל ומקציפים כמה דקות עד מתקבל קרם תפוח.

4. שמים במחבת את שארית הסוכר (חצי כוס- 100 גרם) ואת חצי כוס המים ומבשלים מעל להבה בינונית למספר דקות עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ. מסירים מהכיריים ויוצקים את הסירופ לתוך השוקולד. מערבבים ומניחים לצינון לדקה-שתיים. מוסיפים את השוקולד לקרם הביצים ומערבבים בתנועות קיפול, עד מתקבל קרם אחיד. יוצקים לתבנית המרופדת בנייר אפייה.

5. מניחים את תבנית העוגה בתבנית התנור הגדולה ויוצקים לתבנית הגדולה מים, כך שיגיעו עד לגובה שני-שליש מגובה תבנית העוגה. אופים כ-50 דקות, העוגה מוכנה כשמרכזה נותר יציב גם כשמטלטלים קלות את התבנית. מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו, בתוך תבנית המים למשך כ-10 דקות. מוציאים, מצננים עוד כמה דקות ומחלצים מהתבנית.

6. הקרם: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. שמים את השמנת בסיר קטן על הכיריים ומביאים לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד שבקערה ומערבבים מיד, עד שמתקבל קרם אחיד. מצננים קצת ומורחים בזהירות על העוגה והעוגה מוכנה.

יש לשמור אותה במקרר עד חיסול מוחלט. תהנו.

טיפ על הגלוטן :

הגלוטן הוא סוג של חלבון המצוי בדגנים שונים, הוא אינו מסיס במים ויש אנשים שאינם מסוגלים לעכלו (בעיקר חולי צליאק). תוכלו להכין את העוגה לאירועיםמשפחתיים ללא חשש שמא אורח מסוים לא יוכל לאכול אותה, ולכןו מדובר בעוגה טובה מאוד לשלב בתוך בר מתוקים לאירועים למשל, או בימי הולדת.

הרבה מזונות מכילים גלוטן כגון: חיטה, אבקת מרק, שיבולת שועל ושיפון ועוד…,(יש לבדוק על כל מוצר שקונים אם הוא מכיל גלוטן כמובן למי שאסור). אפשר וניתן לאפות גם ללא קמח. כמו כן אפשר להשתמש בקמח אורז, קמח תירס, קמח תפוחי אדמה ועוד…

טל' : 050-5566605       |       מייל : info@balimatok.co.il       |       אלישי
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates