כשר בהשגחת בד''ץ

עוגיות שומשום ללא גלוטן

עוגיות שומשום ללא גלוטןלקוראינו היקרים שפנו אלי וביקשו מתכונים ללא גלוטן אז הנה לפניכם :

עוגיות שומשום מצוינות לארוז ולקחת לכל מקום.

 המרכיבים :

1 וחצי כוסות שקדים טחונים (ניתן למצוא בכל חנות תבלינים למי שאינו רוצה לעבוד קשה ).

2/3 כוס קמח תפוחי אדמה

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס פתיתי קוקוס

1/2 כוס סוכר

100 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות

1 ביצה גדולה טרופה

 אופן ההכנה :

1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את השקדים, קמח תפוחי אדמה, אבקת האפייה, השומשום, פתיתי הקוקוס והסוכר ומערבבים מספר שניות. מוסיפים את קוביות החמאה או המרגרינה ומעבדים במהירות גבוהה בפולסים עד שנוצרים פירורים. מאיטים את מהירות המיקסר ומוסיפים ביצה טרופה, מעבדים קצרות רק עד שמתחיל להיווצר בצק, מעבירים למשטח העבודה ומאחדים בזריזות בידיים. מחלקים הבצק לשני חלקים יוצרים מכל חלק גליל בקוטר 4 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים לשעה.

2. מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה ומחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות.

3. מוציאים את הגלילים מן המקפיא ומסירים את הניילון הנצמד, פורסים כל גליל בסכין משוננת לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.

מניחים בתבנית ואופים  כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מצננים  היטב ומעבירים לקופסת אחסון אטומה -התענגו בהנאה צרופה. מדובר בעוגיות מדהימות, המתחשבות באלה הרגישים לגלוטן, ושתוכלו להגיש בכל אירוע או לשלב בתוך בר ממתקים או בר קינוחים להנאתכם!

טל' : 050-5566605       |       מייל : info@balimatok.co.il       |       אלישי
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates