כשר בהשגחת בד''ץ

מתכון חיתוכיות ריבה וקוקוס

חיתוכיות ריבה וקוקוסמהדברים הביתיים הטעימים האלה שמכינים פעם אחת ואז כבר אי אפשר לחדול.

המרכיבים לתבנית בינונית מלבנית חד פעמית-

 לבצק :

 125 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה פרווה

1 +3/4 כוס קמח

1/4 כוס סוכר

4 חלמונים

2 כפות מיץ תפוזים

2 כפיות תמצית וניל

 למלית:

4 כפות גדושות של ריבת דובדבנים או כל ריבה אחרת

 

לקצף הקוקוס :

4 חלבונים

 1/2 כוס סוכר

1 כוס פתיתי קוקוס

 ההכנה :

מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות ומשמנים את התבנית.

הבצק: שמים בקערה את החמאה, הקמח, הסוכר, החלמונים, המיץ ותמצית הווניל ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים בידיים לשכבה אחידה. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מורחים על הבצק החם את הריבה בשכבה אחידה.

קצף הקוקוס : שמים בקערת המערבל את החלבונים ומתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים לקצף את פתיתי הקוקוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, יוצקים על שכבת הריבה ומיישרים את פני הקצף במרית. אופים כ- 10 דקות עד שהקציפה מזהיבה קלות. מצננים וחותכים לריבועים ומגישים בהנאה רבה.

טיפ:

אגוז הקוקוס

אגוז הקוקוס הוא פרי דקל הקוקוס ונפוץ מאוד באיזורים טרופיים. מהחלק הלבן והשמנוני של הגלעין מפיקים שמן קוקוס המשמש גם למאכל וגם לתעשיית הסבונים, הנרות ומוצרי הקוסמטיקה ותכונותיו רבים : משתן מחזק ומרענן, משכך גזים, מטהר דם ועוד ..ולכל מי שאוהב את פתיתי הקוקוס נהדר לשלב אותו גם בעוגות.

כמובן שחיתוכיות ריבה וקוקוס הן נהדרות לאירועים, אפשר לשלב אותן בבר ממתקים או בר קינוחים לכל אירוע חתונה, בת מצווה או יום הולדת.

 

טל' : 050-5566605       |       מייל : info@balimatok.co.il       |       אלישי
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates