כשר בהשגחת בד''ץ

בסבוסה

בסבוסה“בסבוסה ”  (זו עוגת סולת וקוקוס)  מתוקה שמתגעגעים מאוד לטעם שלה היא ביתית רטובה ונהדרת (מארצות ערב ותורכיה ) לי היא מזכירה מאוד את בית אבא.
היא מוגשת בתבנית ענקית חתוכה למעוינים שכל מעוין מעוטר בצנוברים או שקדים או בוטנים חגיגה לעין ולבטן וקלה מאוד להכנה.

המרכיבים לתבנית גדולה חד פעמית:

 לעוגה :

1/2 ק”ג סולת רגילה

2 כפות קמח

1 וחצי כוס פתיתי קוקוס

1 וחצי כוסות סוכר

2 גביעי אשל או לבן, ניתן לשנות לחלב סויה פרווה .

1 שקיק אבקת אפיה

1 שקיק סוכר וניל

לעיטור :

צנוברים לא קלויים או שקדים או בוטנים לא קלויים

לסירופ :

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

200 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות

ההכנה :

מערבבים  בקערה סולת, קמח, קוקוס, סוכר, אבקת אפיה וסוכר ווניל, מוסיפים לבן או חלב סויה ויוצרים מעין כדור בצק, משטחים בתבנית אפיה משומנת לשכבה אחידה ובעזרת סכין עושים מעין חיתוכיות בצורה מעוינת. בכל מעוין תוקעים צנוברים או שקד או בוטן, אופים עד להזהבה.

הסירופ: מבשלים על האש את הסוכר המים והמרגרינה עד שנוצר סירופ ויוצקים מיד על העוגה בעודה חמה, נותנים לעוגה לספוג את הנוזלים מצננים ואז חותכים לפי הסימון של המעוינים שיצרנו על העוגה. תהנו .

הבסבוסה היא עוגה נהדרת שאפשר לשלב באירועים רבים ומגוונים, כאשר גם במסיבות בעזרת בר ממתקים או בנוסף למגשי עוגות מעוצבים יכול להיות שימוש בעוגות בסבוסה ודומות לה.

טל' : 050-5566605       |       מייל : info@balimatok.co.il       |       אלישי
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates